Naamloos document
DEDEMSVAARTAC.NL
DedemsvaartAC wint beker

23-06-2018, Zuidwolde - In de jongere leeftijden werd bijna alles gewonnen door DedemsvaartAC in de 4-kamp met Hoogeveen, Zuidwolde en Meppel. Zaterdag werd de laatste wedstrijd van het seizoen gezwommen in het openluchtbad in Zuidwolde. De vorige wedstrijden hadden hetzelfde beeld laten zien en daarom was het niet verwonderlijk, dat de beker naar Dedemsvaart ging. Die beker hoorde bij de winst in het eindklassement. Veel persoonlijke records sneuvelden er niet, maar zeker voor de jongsten was het wennen aan het zwemmen in een openluchtbad en dan ook nog een 50-meterbad. Emiel de Bruijn, Esther Dijsselhof, Esme Sportel, Maniek Bredenoort en Lars v.d. Kamp haalden 2 keer een eerste plaats op de wal.

Er werd zaterdag gestart met een 50 meter schoolslag. Sofie Kragt en Lily Zandstra lieten zien, dat het zwemmen van een persoonlijk record wel mogelijk was in een 50-meterbad. Sofie werd eerste en zat net onder de 50 seconden en Lily werd tweede en zat er net boven. Zij zwommen bij de meisjes geboren in 2007. Op de 50 vrij gingen beide dames flink onder de 40 seconden. Nu werd Lily eerste en Sofie tweede. Emiel de Bruijn won bij de jongens. Hij bleef op de schoolslag net boven de 50 en ging nog iets harder op de 50 vrij dan Lily. Bij de kinderen geboren in 2008 bleef Esther Dijsselhof ook maar net boven 50 seconden en ging ze op haar eerste 50 vrij direct ook onder de 40 seconden. Ze werd beide keren eerste. Karlijn Bredenoort tikte 2 keer als derde aan. Bij de jongens kwam Mart Tempelman niet aan deze tijden, maar hij werd wel eerste op de 50 vrij en derde op de 50 school bij de jongens. Toon aangeven Bij de kinderen geboren in 2009 is het bij de meisjes duidelijk wie de toon aangeeft. Esme Sportel won beide keren. Op de 25 vrij ging ze in een persoonlijk recordtijd onder de 20 seconden. Op de 50 meter schoolslag werd Daphne Dijsselhof tweede en Suus Hoogeveen derde. Op de 25 vrij werd Marije Overberg tweede en Daphne Dijsselhof derde. Ook nummer 4 en 5 waren steeds van DedemsvaartAC. Bij de jongens wisselden Guus van Duinen en Duuk Harms stuivertje. Duuk won de 25 vrij met Guus als tweede en Guus won de 50 school met Duuk als tweede. Bij de allerjongsten won Maniek Bredenoort beide keren. Jaloe Harms zat in haar kielzog en Iris van Faassen werd beide keren vierde. Bij de oudsten viel vooral de goede 50 vrij van Lars v.d. Kamp op. Hij zwom een mooi persoonlijk record van 31.33. Datzelfde gold voor Mika van Dusseldorp met 40.00.