Naamloos document
DEDEMSVAARTAC.NL
Alessia Sluis pakt limiet op 100 vlinder

01-12-2018, Zwolle - Het werd een erg lange zit voor de toeschouwers. De wedstrijd in Zwolle kende series en finales voor de oudere zwemmers. Voor de minioren waren er direct medailles. Het leidde ertoe, dat er eigenlijk 2 afzonderlijke wedstrijden gezwommen werden en dat kwam de snelheid in de wedstrijd niet ten goede. De ploeg van DedemsvaartAC had heel wat finalisten aan boord. Laura Compagner ging met de beker voor de snelste dame naar huis en Tristan Scholten met die voor de snelste man bij de jeugd. Alessia Sluis was gelukkig met een limiet voor de Nederlandse kampioenschappen op de 100 vlinder. In de finale miste ze net de limiet voor de 50 vlinder. Wel mocht ze een beker voor de tweede plaats bij de jeugd meenemen.

De finalisten van DedemsvaartAC verdienden hun finale plaats met verve. Zo zwom Marlies Dijsselhof een prachtige tijd op de 200 wissel. Ze ging met 2.52.36 ver onder de 3 minuten. Op de 100 school bleef ze een fractie boven haar beste tijd steken. In de finale, die gezwommen werd over 50 vlinder, reikte ze naar een zevende plaats bij de jongste junioren. Ze verbeterde haar beste tijd op die afstand met seconden naar 37.16. Tessa Sportel zwemt bij de meisjes geboren in 2004 en 2005. Ze liet prachtig zwemmen zien op de 200 rug en verbeterde haar beste tijd naar een fraaie 2.30.60. De finale in deze leeftijd ging over 50 vrij en dat is niet haar sterkste kant. Ze zwom wel een dik persoonlijk record en werd net als Marlies zevende. Steeds beter Vanaf dat moment ging het met het toenemen van de leeftijd steeds beter. Bij de jongens geboren in 2003en 2004 deden Niels Kragt en Frank Tibben mee om de prijzen. Kragt had na een nette 200 wissel eindelijk een persoonlijk record te pakken op de 50 vlinder. Hij zwom hem technisch uitstekend naar 29.05. In de finale, die gehouden werd over 50 vrij, werd het een derde plaats. Ook dit leverde met 26.86 een persoonlijk record op. Frank Tibben greep in de finale net naast de prijzen. Hij verbeterde deze wedstrijd echter 3 persoonlijke records. Het eerst ging zijn beste tijd op de 100 vlinder er aan. Daarna was het de beurt aan de 100 vrij. Met 1.01.35 nadert hij de minuutgrens. Tenslotte was het in de finale op de 50 vrij ook nog weer raak. Alessia Sluis was misschien wel de zwemster van de dag. Eerst ging ze op de 100 vlinder voor het eerst onder de 1.10 en veroverde ze een limiet voor de Nederlandse kampioenschappen. Vervolgens deed ze het knap op de 200 vrij met een persoonlijk record van 2 seconden. Tenslotte greep ze in de finale over 50 vlinder bij de dames geboren in 2003 en 2002 net naast de limiet. Wel werd het een fraai persoonlijk record en een tweede plaats. Brutaal Bij de jongens werd er gezwommen in de leeftijdsgroep van 2001 en 2002. Dat Tristan Scholten daarbij bij de jongsten hoorde, deerde hem niet. Hij pakte brutaalweg het goud met voorsprong over 50 vlinder. Op de 50 vrij en de 100 vrij verbeterde hij zijn beste tijden. De klapper kwam bij de oudste dames. Het was duidelijk dat Laura Compagner hier het snelst was. Zij verdiende de finale met een fraaie tijdsverbetering op de 100 vrij naar 1.01.40. Tessa v.d. Belt geldt niet als sprintster. Zij pakte toch hier de tweede plaats. Zij verdiende de deelname aan de finale met een mooie 100 vrij in 1.03.05. Sprongen Bij diegene die niet doordrong tot de finale viel het goede zwemmen op van Torben Rijnkels en Gijs Vrieling. Beide zwemmers trainen nog maar kort bij de selectie, maar maken grote sprongen. Zo was er een fraaie 50 school van Rijnkels waarbij hij voor het eerst onder de 40 seconden aantikte. Vrieling deed het netjes op een 100 rug. Hij werd door een foutief keerpunt echter gediskwalificeerd. Bij de meisjes was er uitstekend zwemmen van Annet Hartholt, Ilona Kosse, Iris Sportel, Meike Fix, Lyanne Spaan en Rebecca Reurink. Er gingen seconden van hun beste tijden af. UItslagen: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/18008/