Naamloos document
ZWEMKAMPIOENSCHAPPEN 2019

Word jij de nieuwe zwemkampioen?

Algemene informatie

Vind jij het leuk om te zwemmen? Doe dan samen met je klasgenootjes mee met de zwemkampioenschappen op zaterdag 29 juni. Tijdens de wedstrijd zwem je tegen kinderen van je eigen leeftijd om te kijken wie de snelste zwemmer is uit de omgeving.

Opgeven is makkelijk! Je hoeft alleen het aanmeldingsformulier in te vullen. (link naar formulier) Deelname aan de zwemkampioenschappen zijn gratis. Na het individueel zwemmen zijn er aan het einde van de wedstrijd estafettes. Samen met je team van je eigen leeftijd zwem je tegen teams van andere scholen. Voor een estafette team heb je 4 kinderen nodig. Meer informatie over de estafettes kan je vinden bij het stukje wedstrijd.

De kinderen worden om 14.00 uur op het zwembad verwacht en mogen zich in zwemkleding bij de badrand verzamelen. Bij het zwembad staan zwemmers van de zwemvereniging die de kinderen naar de eigen vriendjes en klasgenoten wijzen. Toeschouwers en begeleiders worden zoveel mogelijk bij de eigen school geplaatst. De kinderen worden tijdens de wedstrijd begeleid door zwemmers van de zwemvereniging. Om 14:15 uur is er een sportieve warming-up en na 14:30 uur start de wedstrijd.

Er wordt door de kinderen tegen hun eigen leeftijdsgenootjes gezwommen en de kinderen die op de zwemclub zitten strijden voornamelijk tegen elkaar. Kinderen uit groep 3 t/m 6 zwemmen een 25 meter (1 baan) schoolslag en een 25 meter vrije slag. Kinderen uit groep 7 en 8 zwemmen van deze beide slagen een 50 meter (2 banen). Nadat iedereen 1 keer een 25 of 50 meter heeft gezwommen volgt er een pauze. In deze pauze krijgen de kinderen wat te drinken en te eten. Na de pauze (zo’n 15 minuten) gaan we verder met de wedstrijd. Als iedereen dan weer een keer heeft gezwommen gaan we zo snel mogelijk door met de estafettes (voor uitleg hierover zie het stukje wedstrijd. Na de estafettes beginnen we met de prijsuitreiking.

Na de prijsuitreiking mogen alle zwemmers even vrij zwemmen en daarna is het kampioenschap afgelopen. Let op! Het vrij zwemmen wordt niet meer begeleid door de zwemvereniging. Kinderen mogen alleen zwemmen onder supervisie van een ouder/begeleider.