Naamloos document
DEDEMSVAARTAC.NL
Veel finaleplaatsen DedemsvaartAC in Luik

22-24 mrt 24, Luik - DedemsvaartAC ging dit weekend met een beperkte groep zwemmers naar een groot internationaal toernooi in Luik. Er werden heel wat finaleplaatsen op de wal gehaald in dit goed bezette internationale toernooi. Prijzen werden er veroverd door Ismay Lichtendonk, Esther Dijsselhof en Michelle Zomerdijk. Ismay verbeterde bovendien 2 keer het toernooirecord op de 100 rug. Voor de meest opvallende resultaten zorgden Melle van Veen en Guus van Duinen met forse verbeteringen van de beste tijden.

Na een lange tocht was men vrijdag bij het, voor de zwemmers van DedemsvaartAC bekende, chateau in een voorstadje van Luik aangekomen. Hier zou men bivakkeren wanneer men niet in het zwembad was. Alleen het jaartal waarin we leven was veranderd, maar verder was er niets in het kasteel gewijzigd. Later in de middag werden de spieren losgemaakt voor enkele sprintafstanden. De tegenstelling was groot met de 200 vlinderslag die ook op het programma stond. Op dit laatste nummer werd het duidelijk, dat er sprake was van een stevig deelnemersveld. Ismay Lichtendonk en Stan Tibben konden namelijk niet doordringen tot het erepodium op dit nummer. Op de sprintnummers kon men zich plaatsen voor de finales op deze nummers. Deze zouden op zaterdag en zondag worden gezwommen. Direct op vrijdag werden er al aardig wat finaleplaatsen behaald. -----Indruk----- Gedurende het toernooi maakten Melle van Veen en Guus van Duinen de meeste indruk. Voor Guus was het zijn debuut op dit toernooi. Op elk nummer wat hij zwom wist hij zijn beste tijd scherper te stellen. Het meest opvallend waren zijn 2.44.66 op de 200 wissel en de 1.04.30 op de 100 vrij. Melle zwom al vaker in Luik. Hij wist verschillende keren door te dringen tot de finale. Het erepodium kwam zelfs in zicht. Hij werd vierde in de finale van de 100 vrij en 200 wissel en vijfde in de finale van de 200 vrij. De 100 vrij was het laatste nummer van de zondagochtend. Na een lang toernooi wist hij er een prima 56-er uit te persen. In de finale, die in de middaguren werd gezwommen, ging hij zelfs nog harder met een prachtige 56.54. Behalve de vierde plaats, bracht het hem heel dicht bij de limiet voor de Nederlandse kampioenschappen. -----Finaleplaatsen----- De meeste finaleplaatsen werden behaald door Ismay Lichtendonk. Ze wist alle rugnummers op haar naam te schrijven. Een mooie strijd vocht zij uit op de 200 wissel met een even oude Belgische. Aan de finish kwam Ismay net iets tekort. De 100 vlinder moest ze aan een Spaanse laten. Daar stond tegenover, dat ze op de 100 rug het toernooirecord in de series wist scherper te stellen. In de finales lukte dat nog een keer. Marlies Dijsselhof was degene die na Ismay de meeste finaleplaatsen veroverde. Een vierde plaats op de 200 school was voor haar de hoogste klassering in de finales. Op dit laatste nummer was clubgenote Michelle Zomerdijk haar net te snel af. Zij werd derde. Michelle veroverde bovendien de derde plaats op de 100 school en won de 50 school. Naast Michelle en Marlies was Alessia Sluis de derde zwemster die mocht deelnemen aan de finales van de 100 en 200 school bij de dames. Daarmee deden de dames van DedemsvaartAC goed mee in de finales van de damesnummers. Leyona Lichtendonk behaalde bovendien finaleplaatsen op de 200 rug en 200 vlinder bij de dames. -----Jeugd----- In de oudste jeugdgroep werden er ook finaleplaatsen behaald. Hier waren Esther Dijsselhof, Esmé Sportel en Daphne Dijsselhof verantwoordelijk voor. De meeste finaleplaatsen waren er voor Esther Dijsselhof. Zij mocht meedoen op de 50, 100 en 200 school. Op de kortste afstand veroverde ze de derde plaats. Esmé Sportel kwam met een vierde plaats dicht in de buurt van het erepodium op de 50 rug. Daphne Dijsselhof behaalde finaleplaatsen op de 100 en 200 vrij. Bij de jongens wist Duuk Harms maar liefst 4 finaleplaatsen te behalen. Op de 50 rug, 100 rug en 200 school leidde dat tot een vierde plaats. Op de 200 rug werd hij vijfde. Zijn mooiste prestatie was de 1.05.80 op de 100 rug. Bij de oudste heren drongen Stan Tibben, Dennis Mosterman en Melle van Veen door tot de finales. Al met al was er op bijna elk zwemnummer wel iemand van DedemsvaartAC, die zich in dit internationale veld mocht presenteren in een finale. De meeste deelnemers waren er voor DedemsvaartAC op de 200 schoolslag, namelijk 7.