Naamloos document
DEDEMSVAARTAC.NL
DedemsvaartAC heeft kampioenen erbij

2-4/05/19, Amersfoort - Robert Dekker en Sepp Kalter scoorden eerste plaatsen in Amersfoort. Daar werden dit weekend de Nederlandse kampioenschappen voor masters gehouden. Dekker won de 200 rug en 50 vlinder bij de heren 35 jaar en ouder. Kalter won de 50 vlinder bij de heren van 20 jaar en ouder. Ook Marije Dankelman en Jesper Kloek zwommen zich in de prijzen. Dankelman beet het spits af . Dat de triatlete thuis is op de lange afstanden is vanzelfsprekend. Ze startte de kampioenschappen met een tweede plaats op de 1500 vrij bij de dames van 20 jaar en ouder. Ze zwom haar eigen record met 18 seconden aan flarden. De vrijdag erna werd de dag van Robert Dekker. Zaterdag gingen Dekker en Kalter allebei hard en naast de medailles die ze binnenhaalden, verbeterde ze ook persoonlijke records.

De gemeente Amersfoort bewees met het nieuwe 50 meter zwembad, dat het wel degelijk mogelijk is, om een prachtig zwembad neer te zetten, terwijl alles betaalbaar blijft voor het publiek. Zo kun je er tegen een gering bedrag parkeren onder het bad. In de afgelopen zomer werden er al de Nederlandse kampioenschappen voor senioren gezwommen en nu zijn daar de kampioenschappen voor de masters aan de beurt. Over iets meer dan een maand komen daar de senioren weer aan de start voor hun Nederlandse kampioenschappen. Marije Dankelman voelde zich donderdag thuis in het Amerfoortse bad. Ze zwom een prima 1500 vrij. Ze werd tweede bij dames van 20 jaar en ouder en tikte aan in 19.02.83. Ze startte haar race met rondjes van 50 meter in 38 seconden. Na 1000 meter versnelde ze en zwom ze 37-ers. Vrijdag Vrijdag ging het minder goed met haar op de 400 vrij. Ze had niet de vorm van donderdag. Op de 100 vrij ging het wat beter, maar bleef ze met 1.04.20 wel een seconde boven haar beste tijd. Anders ging het vrijdag met Robert Dekker. Hij begon met een 100 vlinder bij de heren van 35 jaar en ouder. Hij pakte de derde plaats. Hij ging erg voortvarend af en moest dat in het tweede deel van de race bekopen. Toch bleef hij met 1.08.35 maar iets boven zijn beste tijd steken. In de middaguren bleef hij op de 200 rug iets verder boven zijn beste tijd, maar pakte hij wel de eerste plaats en kon hij zich kampioen van Nederland noemen. Hij sloot de dag af met een prima 100 vrij. Hij slaagde er net niet in om door te dringen tot het erepodium, maar hij verbeterde wel zijn beste tijd met meer dan een halve seconde. Hij ging voor het eerst onder de 58 seconden. Het werd 57.44. Succesvol De zaterdag begon erg succesvol voor DedemsvaartAC. In een groot deelnemersveld wist Sepp Kalter het goud op de 50 vlinder bij de heren van 20 jaar en ouder binnen te slepen. Met 26.14 ging er een seconde van zijn beste tijd af. Ook Dekker ging onder zijn beste tijd. Hij pakte het kampioenschap bij de heren van 35 jaar en ouder. Jesper Kloek was de volgende die te water ging. Hij kwam met 1.08.67 dicht in de buurt van zijn beste tijd op de 100 rug, die nog uit 2006 stamt. Met een vijfde plaats bleef hij net naast het ereschavot. Robert Dekker belandde daar wel op. Hij pakte het zilver bij de heren van 35 jaar en ouder. Hij bleef enkele honderdsten boven zijn beste tijd met 1.07.13. Aan het eind van de wedstrijd waren het Jesper Kloek en Sepp Kalter die een 200 vrij zwommen. Beiden haalden eremetaal op. Na zijn mooie persoonlijke record op de vlinder ging ook de beste tijd van Kalter op dit nummer eraan. Het werd 2.03.14. Het was tenslotte goed voor een tweede plaats. Net als op de 100 rug zat Kloek ook op de 200 vrij dicht in de buurt van een al oud persoonlijk record met 2.13.74. Hij zwom in de achtste van 13 series. Hij kon langzamerhand zijn tegenstanders wegstrepen. Tenslotte bleken er twee sneller. Hij kwam daarmee op de derde plaats bij de heren van 25 jaar en ouder. Virtueel Marije Dankelman zwom zondagochtend een 800 meter. Het werd nog spannend. Ze zwom in de een na laatste serie. Diegene die derde werd startte in de laatste serie. De laatste honderden meters lagen ze virtueel zij aan zij. Dankelman was er net 0,2 seconden eerder. Zo mooi als op de 1500 meter van donderdag werd het niet. Robert Dekker breidde zijn medaillearsenaal verder uit met brons op de 50 rug en zilver op de 50 vrij. Op de rug gleed hij weg bij de start. Die achterstand kon hij niet meer helemaal goed maken. De derde plaats was het hoogst haalbare bij zijn inhaalrace. Op de 50 vrij gooide hij er nog even alles uit. Het leidde tot een nieuw persoonlijk record van 25.73 en een tweede plaats.